Една стъпка към по-богат живот

31 януари 2018   •   няма коментари   
Една стъпка към по-богат живот

Стъпка, която да превърнете в навик

Искам да споделя една стратегия, която научих от лектора Марк Де Турк за по-богат живот. Сетих се за нея, защото мина месец от настъпването на 2018-та и се замислих имам ли дела от миналата година, които „висят“. Преди три години чух този инструмент за по-богат живот и си казах „проста и лесна работа“, но така и не приложих наученото до един момент. Моментът, в който някакви неприятности се случваха ден след ден, като: закъсняло плащане, което очаквах; клиент, изчезнал на друга планета и ни звук ни стон от него; липса на отговори за важни, в личен план, въпроси. Всичко, което исках беше „замръзнало“ по някакъв начин и не изглеждаше да има намерение да се случва на мен.

Тогава Марк ми каза „Неве, имаш ли НЕзавършени цикли?“. Разбрах, че не само имах такива, които бях класифицирала в съзнанието си като „нищо важно“, което да не може да чака още 5 години, но и неизпълнени от мен обещания. Така продължавах в настоящия момент, мечтаейки за бъдещо благопучие, докато мъкнех раница пълна с минали, половинчати, незапочнати и недовършени цикли. Това забавяше бъдещето да ми се случи.

На тази планета нещата се случват по законите на Нютон – „Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие“. Тогава разбрах последствията дори и от най-малкото бездействие, като това да си подредя гардероба.

От тогава винаги нося тефтер, в който записвам незавършените цикли и датата до която трябва да бъдат завършени. Стремя се да нямам такива от предходната година. За много хора да си погледнат в тефтера също е усилие, така че ако не желаете да забравите – сложете си напомняне на телефона с дата за действие.

Хората, които имат изобилие и упех в живота си, не дължат нищо на никого, изпълняват обещанията си и завършват всичко.

автор: Невена Топалова

Етикети:, , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.