Справяне С Преумората На Работния Ден

10 ноември 2018   •   няма коментари   
Справяне С Преумората На Работния Ден

В предишната статия разгледахме преумората и общото и с интровертността.

Какво да направим, за да не се чувстваме преуморени? Човек, който постоянно е прикован към даден предмет в службата, трябва след като свърши работа да насочи вниманието си в друга посока.

Това е процесът, извествен като:  ХОДЕНЕ НА РАЗХОДКА

Когато човек е уморен след работа, без значение дали самата мисъл зса това е всичко,което може да понесе, преди да се строполи на пода, той трябва да излезе и да се разходи около блока, докато се почувства отпочинал. Накратко, той трябва да се разхожда около блокаи да разглежда, докато види нещата, които го заобикалят. Няма значение колко обиколки на блока ще направи, трябва да обикаля блока докато се почувства по-добре.

Ще открием, че правейки това, човек отначало ще се разведри, а после ще стане много по-уморен

Ще бъде достатъчно уморен, за да знае, че трябва да си легне и да поспи добре. Това не е моментът да спре да върви, тъй като той се разхожда заради преумората. Той е „извел“ преумората си на разходка. Не се справя с преумората, като прави физически упражнения. Физическите упражнения винаги са били считани от хората за по-важния фактор, но упражненията са относително маловажни. Факторът, който е от значение, е отклоняването на вниманието му от работата към материалния свят, в който живее.

Разберете как да помогнете на служителите си да се само-мотивират.

Естествено, този процес е ограничен. Човек не може да работи цял ден и да се разхожда около блока цяла нощ,и отново да отиде на работа на другия ден, и все още да очаква да се почувства разтоварен. Но със сигурност той трябва да прекарва известно време в екстровертност , след като цял ден е бил интровертен. Екстровертносттана вниманието е също толкова необходима,колкото самата работа. Всъщност няманищо лошо в съсредоточаването на внимание или в работата. Ако нямаше нещо, от което човек да се интересува, той изцяло би се разпаднал. Ако случаят е такъв, тогава изходът не е да „изпаднем в безсъзнание“ за няколко часа – както докато спим, а да приложим екстровертност на вниманието и след това да имаме действително отпускащ сън.

Огледайте ги

Ако човек цял ден е работил с хора, с които трудно се работи, ще направи грешка ако реши да избяга от всички хора по света. Лекът за това е много прост. Човек трябва да отиде на много оживено място и просто да върви по улицата и да наблюдава хората. Ще открием, че след известно време човекът ще почувства, че хората „не са толкова лоши“ и отношението му към тях ще е много по-сърдечно. Но, по-важното е , че състоянието на  свръх-напрежение  по отношение на хората ще изчезне изцяло.

Източник: Проблеми в работата от Л.Рон Хъбард

Следвайте ни във Facebook

 

Етикети:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.