Кой е Важният Фактор За Успешен и Щастлив Брак?

15 август 2018   •   няма коментари   
Кой е Важният Фактор За Успешен и Щастлив Брак?

„Комуникацията е коренът на брачния успех, от който може да  тсе създаде здрав съюз, а не-комуникирането е скалата, в която корабът ще разбие кила си.“ – Л. Рон Хъбард

коренът на брака

коренът на брака

Забелязали ли сте, че с някои хора е доста лесно разбиратеството. Ако поразмишлявате върху това, много често ще откриете, че с тези хора имате идентично мислене и по доста въпроси мненията ви съвпадат. На това му се казва да постигнеш съгласие с някого.

В брака е особено важно да намерите съгласие по доста въпроси, за да го има това харесване. Разбира се става въпрос за истинско съгласие, а не за фалшиво разбиране. Няма как да стигнете до съгласие с партньора, ако не общувате. Чрез общуването можете да стигнете да изградите обща реалност и съответно любов.

Хората си мислят, че простото говорене и безразборно писане е комуникация, но не е задължително да е така. Коренът на брачния успех е да искаш да дадеш и да искаш да получиш. Това е общуването. Без него двойките таят несъгласия, заради това че имат различна реалност и никой не разбира мнението на другия. Това неразбиране на чуждата реалност прави дистанция между хората и афинитета един към друг намалява.

Решението е общувайте, за да разбирате партньора си и не таете неизказани несъгласия.

9 Тайни в комуникацията

Източник: Нов Поглед Върху Живота

Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.