Животът се превръща в истинска магия, когато обичаш

7 октомври 2014   •   няма коментари   
Животът се превръща в истинска магия, когато обичаш

Животът се превръща в истинска магия, когато обичаш
Силата да обичаш в трудни ситуации

3 часа след полунощ. Бебето плаче…

Майката и бащата спят. Майката се буди. Става. Опитва се да бъде адекватна, да присъства. В крайна сметка бебето е тук и сега. Реално е. Може да го чуе, може и да го помирише. Бащата все още е в леглото. Емоциите на майката са смесени, отчасти тя  изпада в негласно възмущение. Емоциите на бебето са нестабилни. Покачват се и спадат за секунди. От ентусиазъм до гняв и обратно. Емоцията на бащата също спада. Преструвайки се на заспал той изпада в апатия.

Майката се опитва да залъже някак си рожбата си…но нищо не помага.

Какво още може да направи тя? Добрата майка знае, че най-силното й оръжие в този момент е възхищението към детето й. Затова тя просто започва да го обича. И познайте какво? Освен, че бебето спира да плаче като по чудо, ами дори спира да мирише толкова силно. Но има и още. Бащата става и предлага да приготви млякото за детето. И така в 3 и половина цялото семейство отново спи щастливо. Това е силата на възхищението.

Или друг пример. Дете кара колело и казва въодушевено на майка си: „Мамо виж, карам без ръце!”. Малко по-късно: „Мамо виж ме, карам без крака!” и след още малко: „Мамо виж…”, но този път без зъби. Всяко дете се нуждае от възхищението на родителите си и прави какви ли не странни неща за да го получи.

А в действителност възхищението е едно от най-лесните за даване неща.

Любов, емоции и връзки

Младите дами понякога казват „не” на мъжете само за да получат повече възхищение от тяхна страна. Бизнесмените не рядко си придават допълнителна важност само за да изглеждат по-значими. Понякога служителите в някоя компания създават проблеми единствено за да им се обърне внимание.

Проблемите като цяло възникват поради липсата на възхищение.

Дори войните могат да започнат поради липса на възхищение. Много по-лесно е да дадеш на някого възхищение, за да го мотивираш, от колкото Red Bull. По-лесно е да дадеш на някого възхищение, за да съумее той да се справи с конкретна цел, отколкото да го дрогираш. По-лесно е да дадеш на някого възхищение, вместо да го задължиш да свърши нещо. Много по-лесно е да дадеш на клиента си възхищение, за да подпише договор, а не да го водиш в скъпи ресторанти или барове. Много по-лесно е да дадеш на жената възхищение, вместо злато и диаманти.

Всеки се нуждае от това някой да му се възхищава. Но възхитата трябва да е истинска. Така че в трудни ситуации, в които не знаете какво повече можете да направите, просто помислете за прочетеното по-горе. Възхищавайте се и живота ще засияе.

Марк де Турк

Следвайте ни във Facebook

Етикети:, , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.