Как да бъдеш добър мениджър – част 1

7 октомври 2021   •   няма коментари   
Как да бъдеш добър мениджър – част 1

Делегирай ефективно!

Много собственици на фирми задържат задачи твърде дълго и не успяват да делегират правилно, губейки енергия, която би била по-добре изразходвана другаде. В тази статия ще разберете защо това е от значение и как да го направите, така че всички в бизнеса Ви да се възползват.

Ако сте собственик на малък бизнес или старт-ъп, току-що започнал, вероятно сте свикнали да носите много шапки, да въртите много чинии или каквато метафора предпочитате, но на практика изпълнявате редица различни роли в бизнеса.

Но тъй като бизнесът се увеличава и екипът Ви расте, идва момент, в който, за да успеете, ще трябва да прехвърлите някои от тези отговорности на други. Това ще ви даде възможност да се съсредоточите върху най -високото ниво, стратегическите въпроси, пред които е изправен вашият бизнес.

Въведете изкуството на делегиране.


Защо е важно?


Без значение колко високо е самомнението Ви, един човек не може да направи всичко. Времето и енергията Ви са ограничени и ако бизнесът Ви има нужда да обърнете внимание на по -важни неща, логично е да откъснете очи от други аспекти, за да ги приспособите. Ако не направите това правилно, в крайна сметка ще навредите на вашия бизнес и на себе си.


Лидерите трябва да бъдат по-малко ангажирани в оперативната дейност. Това означава, че трябва да осигурявате стратегическа посока, определяте приоритети и да предоставяте внимателна обратна връзка, вместо да бъде пречка или търде много да обяснявате какво трябва да се направи и как точно трябва да се случи.


Ако имате проблеми с делегирането, струва си да се запитате защо. Вероятно има емоционални причини в основата на очевидните практически. Ако нямате доверие на хората в екипа си, може да се наложи да си припомните защо сте ги наели или да се уверите, че наемате правилните хора.

Разберете повече на обучението „Свободен шеф“

Етикети:, , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.