Кой стои зад неуспеха ви?

6 юни 2012   •   няма коментари   
Кой стои зад неуспеха ви?

Преди да се предадете като мениджър, моля, прочетете това!

Може би не разполагате с правилните хора в екипа си?

Всичко започва със спад и сериозни проблеми, за които не намирате логична причина. …Всичко беше наред кога? И празно място. Последвано от въпроси, въпроси, въпроси, въпроси без отговор…..

Това съмнение ви докарва до състояние на почти пълна апатия. И вие си мислите да намерите изход в анти-депресантите. Те само влошават нещата. Сега започвате да изпадате в параноя. Започвате да гледате с недоверие колегите си, дори близките си приятели.

Всеки ден ставате все по и по-гневен, колегите ви започват да мислят, че откачате. Някои от тях дори ви предлагат да си вземете почивка.

Прибирате се вкъщи и вместо да правите любов с партньора си правите любов с въпросителните знаци. Пренасяте гнева си вкъщи. Половинката ви ви напуска.

И на всичко отгоре започват и финансовите проблеми. Банката, която с години ви е подкрепяла, вече не го прави.

Нищо не работи както трябва. Вие сте загубили всичко. Мислите си, че по-добре да се самоубиете.

Това може да е истински случай. Случай, който наблюдавах с един от моите клиенти-приятели.

Но какво ако всичко това се е дължало на един-единствен човек, който скришом спира развитието както на вас, така и на колектива?

Да, достатъчно е да има един-единствен човек, за да се спре работата на целия екип, който е неподготвен и неразбиращ какво се случва.

Този човек има специални черти в характера си. Ако не се ги познавате може никога да не го откриете, или още по-лошо, може несправедливо да обвини други хора.

Представете си, че сте на кораб по време на силна буря. В точно този момент 80% от хората ще ви помогнат.

Около 17.5% от екипажа, от друга страна, в същия този момент, ще бъдат болни или ще имат проблеми. Тези хора се разпознават- те са източник на проблеми. Вие можете да ги видите и по време на буря може да решите да ги изхвърлите зад борда.

Но това, което повечето мениджъри не виждат, са тези 2.5% от екипажа, които седят пред вас и изглеждат много заети и много отдадени на работата си, но зад гърба ви ще помолят създаващите проблеми да прережат въжетата. Или още по-лисичо ще ги накарат да си мислят, че правят нещо добро, като накарат екипажа да изпадне в страх или парализа.

Единствено ако имате ясна идея за резултатите, които хората ви дават, тогава ще можете да разпознавате лицемерите, дори и без да сте наясно с характеристиките на анти-социалния тип хора.

Във всички останали случаи ако не знаете тези характеристики може да се преобърнете още при първата буря. Със сигурност хората са добри и заслужават да им се помага. Всеки един може да намери добри черти в човека срещу себе си и да се сприятели с него.

Обаче някои (около 2.5%) са наистина толкова далеч, че не могат да бъдат достигнати от приятелство. Трябва да бъдете предупредени, преди да е станало твърде късно.

Вместо да използвате пушка, просто отпратете саботьорите от кораба си, и може да откриете, че бурята е преминала.

Марк де Турк

ИДЕАс България

Специално признание на г-н Л. Рон Хъбард и неговите трудове на тема „Cause of Supression”

Дата: 05.11.2014
Място: х-л „Кемпински-Зографски“, гр. София
Стандартна цена:315лева без ДДС.

Специална цена за записване до 31.10.2014г. – 250 лева без ДДС.

Включва: цена за обучението, материали, кафе-паузи и обяд.
10 % отстъпка от сумата за втори и трети участник;

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.