Позитивно мислене

18 септември 2012   •   няма коментари   
Позитивно мислене

Понякога случва ли ви се позитивното мислене да ви тежи?

Открийте защо то НЕ Е ключът към успеха.
Открийте кой е истинският път към успеха.

Позитивно мислене, НЛП, Тайната както и и други „ню ейдж” инструменти, които уж трябва да помагат на хората, всъщност още повече ги впримчват в капан.

Защо се получава така?

Нека си представим човек. Той Е, той Прави и очаква Краен Резултат. Например може да е пилот. Това е неговата позиция, неговата титла, неговата идентичност. Той също така е и баща, и партньор за съпругата си.

Пилотът прави доста неща. Той изпълнява процедури, процеси. Той променя нещата. В края на деня дава краен резултат на различни хора.

Неговия краен резултат за клиентите: Клиенти, които са пристигнали навреме, на правилното място, без инциденти, живи и здрави.

Пилотът има и краен резултат за своите колеги. Приятелство, хумор и така нататък. И неговата съпруга очаква нещо от този пилот, не само пари. Така че той дава нещо и на своето семейство.

И разбира се, той получава и нещо за себе си- пари, уважение….

Обаче когато крайния резултат, който пилотът дава на другите, не е съвсем ясен, той започва да отдава внимание на процедурите и процесите, става по-бавен, по-малко позитивен, повече консервативен или дори може да изпадне в скука и рутина.

Ако тези процедури станат прекалено сложни, тогава пилотът започва да насочва вниманието си към това, кой Е той, позицията си, титлата си, и започва да се бори за това и става все по-малко позитивен, започва лесно да реагира.
Нека си представим, че когато този пилот се събуди сутрин, той се двоуми кой е той всъщност или какво наистина иска да постигне. През целия ден около него се случват единствено неприятности и на края на деня той е изпаднал изцяло в скука, ако не и в апатия.

Но какво ще стане, ако този пилот се събуди сутринта и си каже „Днес аз съм пилот. Моят краен резултат ще бъде 500 души да пристигнат навреме на правилното място”. И на него тази идея му допада. Неговият ентусиазъм ще се върне обратно като електричество. Това е автоматичен механизъм за мотивация.

Някой хора си мислят, че разликата е в позитивното мислене. Всъщност изобщо не е така. Представете си, че този пилот се колебае, но все пак мисли позитивно. Той може би ще има успех, но когато хармонията я няма, резултатите след известно време ще бъдат непостоянни.

Това може да се наблюдава доста често при хората, които използват позитивното мислене. Всъщност те показват непостоянни резултати в дългосрочен план.

Позитивното мислене и ентусиазма идват СЛЕД хармонията.

За това е толкова важно да знаеш какво искаш да постигнеш и да решиш, че това на теб ти харесва, и само тогава „правенето”, енергията и позитивното мислене да дойдат, но като резултат.
Скромно даден като съвет на позитивно мислещите.

Успех!

Марк ДеТурк
ИДЕАс България
А ако искате да разберете как да бъдете в хармония, да водите бизнеса си към разрастване и в същото време да сте по-спокойни и да имате повече свободно време, вижте как можете да го направите тук- www.obuchenia.eu/seminarorganization

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.