Реалният бизнес живот не е холивудски филм

7 октомври 2018   •   няма коментари   
Реалният бизнес живот не е холивудски филм

Кръстникът, Бандата на Оушън, Бони и Клайд … Страхотни филми.

Гледайки тези филми, човек може да започне да мисли, че успехът в бизнеса се равнява на това просто да бъдеш престъпник. Вярно е, че някои престъпници изглеждат успешни и щастливи. 

Множество млади, дипломирани студенти започват да мислят, че просто да не правят нищо и да крадат или играят в казино е начинът за успех.

В повечето случаи, обаче, реалността е, че престъпните хора живеят нещастен живот, пълен с опасности и болести. Могат по-бързо да стигнат до болнично легло или ковчег, отколкото другите хора.

Да, наистина има някои работещи правила за растеж и просперитет

Едно от тях е свързано с етиката. Всъщност, с етика, честно казано, можем да обърнем всяка влошаваща се тенденция, т.е. можем да променим ситуацията към по-добро.

Темата за етиката е доста обсъждана през вековете. Определението на Л. Рон Хъбард е следното: „Етиката, всъщност, се състои от рационалност към най-високото ниво на оцеляване за индивида, бъдещата раса на групата, човечеството и другите динамики“*.

Ако човек не е етичен и има тенденция към извършване на престъпления, той няма да оцелее добре.

За да се премахне „съдбата“ в бизнеса, има някои състояния и те имат формули, които да упътват човек към постигане на целта му. Тъй като в бизнеса не се нуждаете от доверие, а имате нужда от сигурност, тези състояния и формули създават вашата сигурност. Вашият бизнес има точно състояние и с точната технология можете да установите своя план за разрастване.

В моя семинар „9 Тайните за етика във вашата фирма“ ще представя какво наистина означава етика в днешното общество. Какво се случва, когато човек не е етичен. Също така ще покажа точна формула за това как да растете стабилно и да просперирате в бизнеса. Всичко ще бъде пдплатено с много практични примери.

Семинарът ще се проведе в петък, 12 октомври, в град София, България.

Надявам се да ви видя там.

Марк Де Турк

Следвайте ни във Facebook

 

*Л.Рон Хъбард, „Въведение в етиката на Сциентологията“, стр. 18.

Етикети:, ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.