Как Се Решават Проблеми Чрез Разузнаване?

27 август 2018   •   няма коментари   
Как Се Решават Проблеми Чрез Разузнаване?

Точното разузнаване в бизнеса е нещо изключително рядко срещано

А точното и бързото е направо мит. Защо имате тези главоболия докато стигнете до истината? В тази статия ще дадем някои отговори и решения за намирането на истинското “ЗАЩО”.  Истинското “ЗАЩО” е това, което отваря вратите, ако го намерите.

Тенденцията на човек, свързана с въпросите, които не разбира, е да приеме първото обяснение, независимо колко е погрешно. Когато знаеш как да разследваш и разузнаваш няма да имаш проблеми в ситуации, в които информацията около теб е безразборна и случайна. Като имаш това знание можеш бързо да намериш истинските факти, които да ти помогнат в житейските бъркотии. Действителното разбиране на истинските причини- защо нещата са такива – е в състояние да подобри всяка ситуация.

Как да откриваме и разрешаваме проблеми?

От тази безценна технология тук ще цитираме едно от решенията:

“Постоянно правих този трик в разузнаването: Взимах всички “може би” и ги изхвърлях през прозореца, и се хващах на няколко неоспорими факта, на сигурности. И след това с тези няколко сигурности търсех още сигурности. След това оценявах наново и пак изхвърлях няколко по-несигурни неща, които имаше, по същия начин.

Така че се занимавайте със сигурностите, с фактите, а не с несигурностите. Уверете се, че сте сигурни и работите. Това не означава, че трябва да имате 100% абсолютна сигурност, за да работите. Просто вземете тази увереност (това сигурно нещо), което се доближава максимално до вашата преценка и работете с него. ” – Л.Рон Хъбард

Извадка от лекцията “Логика: методи на мислене”, изнесена на 4 декември 1952 г. Може да се види в лекциите по докторат Филаделфия.

Следвайте ни във Facebook

Етикети:, , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.