Справяне С Преумората На Работния Ден

10 ноември 2018   •   няма коментари   
Справяне С Преумората На Работния Ден

В предишната статия разгледахме преумората и общото и с интровертността.

Какво да направим, за да не се чувстваме преуморени? Човек, който постоянно е прикован към даден предмет в службата, трябва, след като свърши работа, да насочи вниманието си в друга посока.

Това е процесът, извествен като:  ХОДЕНЕ НА РАЗХОДКА

Когато човек е уморен след работа, без значение дали самата мисъл за това е всичко, което може да понесе, преди да се строполи на пода, той трябва да излезе и да се разходи около блока, докато се почувства отпочинал. Накратко, той трябва да се разхожда около блока и да разглежда, докато види нещата, които го заобикалят. Няма значение колко обиколки на блока ще направи, трябва да го обикаля докато се почувства по-добре.

Ще открием, че правейки това, човек отначало ще се разведри, а после ще стане много по-уморен

Ще бъде достатъчно уморен, за да знае, че трябва да си легне и да поспи добре. Това не е моментът да спре да върви, тъй като той се разхожда заради преумората. Той е „извел“ преумората си на разходка. Не се справя с преумората, като прави физически упражнения. Физическите упражнения винаги са били считани от хората за по-важния фактор, но упражненията са относително маловажни. Факторът, който е от значение, е отклоняването на вниманието му от работата към материалния свят, в който живее.

Разберете как да имате повече свободно време.

Естествено, този процес е ограничен. Човек не може да работи цял ден и да се разхожда около блока цяла нощ, и отново да отиде на работа на другия ден, и все още да очаква да се почувства разтоварен. Но със сигурност трябва да прекарва известно време в екстровертност, след като цял ден е бил интровертен. Екстровертността на вниманието е също толкова необходима, колкото самата работа. Всъщност няма нищо лошо в съсредоточаването на вниманието в работата. Ако нямаше нещо, от което човек да се интересува, той изцяло би се разпаднал. Ако случаят е такъв, тогава изходът не е да „изпаднем в безсъзнание“ за няколко часа – както докато спим, а да приложим екстровертност на вниманието и след това да имаме действително отпускащ сън.

Огледайте ги

Ако човек цял ден е работил с хора, с които трудно се работи, ще направи грешка ако реши да избяга от всички хора по света. Лекът за това е много прост. Човек трябва да отиде на много оживено място и просто да върви по улицата и да наблюдава хората. Ще открием, че след известно време човекът ще почувства, че хората „не са толкова лоши“ и отношението му към тях ще е много по-сърдечно. Но, по-важното е, че състоянието на  свръх-напрежение  по отношение на хората ще изчезне изцяло.

Източник: Проблеми в работата от Л.Рон Хъбард

Следвайте ни във Facebook

 

Етикети:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.