5 Важни Стъпки Във Възпитанието На Деца

27 април 2019   •   няма коментари   
5 Важни Стъпки Във Възпитанието На Деца

Има основни и много важни стъпки при възпитанието на децата, които да помогнат на родителите да са по-уверени. Това споделя лектора на New Generation Family – Моник Де Клерк.

Тя цитира писателят Л. Рон Хъбард, за да покаже как трябва да бъдат възприемани децата. “Детето е мъж или жена, който/която не е достигнал пълния си растеж и развитие.

В семинара си “Как да живеем с деца?”, Моник говори за основните, но много важни  5 стъпки, които подробно представя с примери.  В тази статия само ще ги споменем. Много добре са представени и в книгата на Л. Рон Хъбард Нов поглед върху живота.

5 важни стъпки във възпитанието на деца

  1. Всеки закон, който се прилага към поведението на мъж или жена, се прилага към деца
    Например, ако един възрастен реши да удари друг, ние няма да стоим безучастни, а ще се опитаме да го спрем. По-същия начин и с детето. Ако реши да удари брат си, ние трябва да се намесим и да го спрем. Да му покажем , че не е правилно.
  2. Детето има право на само-детерминизъм

само-детерминизъм – способността да ръководи и определя собствените си действия

Направете така, че детето да има някакво свое пространство, в което да се чувства свободно, а вие да знаете, че нищо не може да го нарани там.

3. Когато давате(подарявате) на детето нещо, то то е негово. Не е ваша работа!

Когато получите подарък, разполагате с него както си пожелаете и никой не ви наставлява и контролира как го използвате. Вие носите отговорност за това, което е вече Ваше.

4. Нека детето допринася за Вас. Оставете го да даде своя дял за това, че Вие го обгрижвате. Оставете го да Ви помага

“Човек се чувства способен и компетентен само докато му е позволено да допринася толкова много, колкото са допринесли за него.”

5. Детето се нуждае от сигурност.

Част от тази сигурност е разбирането. Част от него е кодекс на поведение, който е неизменен.  Родителите имат права и детето трябва да збае това. Детето има за своя цел да порастне. Ако възрастният няма повече права, защо му е на детето да пораства?

Автор: Невена Топалова

Етикети:, , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.