Късметът ли определя успеха ти?

24 юни 2022   •   няма коментари   
Късметът ли определя успеха ти?

Какво контролира доходите ти? Човек? Обстоятелства?

Чакаш ли някой да ти даде пари или възможности?

Имаш ли достатъчно късмет, за да постигнеш целите си?

 Кое от тези пет твърдения мислиш, че е вярно?

1. „Моите служители решават колко пари ще изкараме“.
2. „Никога няма да бъда по-успешен от родителите си.“
3. „Бизнес доходите ми се увеличават и намаляват по причини, които са извън моя контрол.“
4. „Ако някой друг ми помогне, доходите ми ще бъдат много по-високи.“
5. „Успехът ми до голяма степен се определя от късмета.”

Разбира се, всички тези твърдения са неверни. Късметът може да е с теб днес, а утре -НЕ.

ТИ си този, който контролира успеха си. ТИ определяш доходите си. ТИ носиш отговорност за твоето състояние.

За щастие можеш да контролираш успеха и бъдещето си със статистики и точен план. ВИЖ ПОВЕЧЕ ТУК

Статистика

Статистическите данни (числа, които представляват дейности или постижения) показват как се справяте в сравнение с по-ранен период от време. Например, вашата статистика за „Седмичен доход“ показва дали доходите ви се увеличават или намаляват през последните няколко месеца. Когато проследявате няколко дейности, можете да проследите защо вашият доход е нараснал или спаднал. Статистиката може дори да предскаже бъдещето ви.

Например, търговец на автомобили научава, че колкото повече реклами във Facebook публикува, толкова повече хора идват в автомобилния му парк. Клиентите се появяват НЕ защото той има късмет, а защото използва реклами. Като поддържа седмична диаграма, показваща неговата рекламна статистика, той може да контролира колко клиенти идват.

Друг пример: Търговец открива, че продажбите му се увеличават всеки път, когато прекарва свободното си време в изучаване и усъвършенстване на техники за продажби. Повече учебни часове в крайна сметка увеличават броя му продажби. Като проследява седмичното си време за обучение, увеличава приходите си.

Кафенето на Лео

Лео притежава малък ресторант, наречен Leo’s Café. Той прави около 10 000 лева на месец печалба, но се нуждае от 15 000 лева на месец, за да плаща сметките си и да постигне финансовите си цели. Лео решава да използва статистика, за да поеме контрола върху доходите.

Прави няколко статистически графики за последните три месеца. Изчислява числата за всичко, което може: доходи, брой клиенти, време, прекарано в реклама и така нататък. Забелязва, че дневният доход е скочил до 5000 лева в седем отделни дни миналия месец. Никога не е правил това през нито един друг месец. Защо?

Той преглежда поръчките на клиентите за тези дни и открива, че е имало специално събитие във всеки от тези дни. Осъзнава, че е помогнал за организирането на всяко от тези събития в свободното си време или времето си за „промоция“. Например, семейна среща бе организирана от приятеля на Лео, който проведе срещата си в неговото кафене, защото Лео по-рано се видя с приятеля си. За съжаление Лео беше спрял да общува.

В главата му „мига крушка“. „Мислех, че общуването е загуба на време. Наслаждавам се твърде много и си помислих, че трябва да спра. Но това ми носи пари!

Той утроява броя на статистиката за часовете, в които общува с приятелите си. В рамките на един месец приходите му от кафене се увеличават с 50%. Лео се забавлява и прави нужните му пари.

Как да увеличим личното заплащане

Коя от вашите собствени статистики увеличава заплащането ви? Коя статистика, ако я удвоите, би означавала повече пари за вас?

Например, ако продавате недвижим имот, може да откриете, че ако удвоите броя на обажданията си за продажби, доходите ви се увеличават със 75% или повече!

Можете да създадете диаграма или графика за дейности, които водят до повишения, бонуси и промоции във вашата компания. Това може да са допълнителни часове за извънреден труд, време, прекарано в помощ на нови служители, игри на голф с потенциални клиенти, доброволчески задачи, постижения в краен срок и така нататък. Всяка ценна дейност може да бъде представена с число.

След като откриете дейностите, които увеличават заплащането ви, и ги маркирате на графика, можете да ги принудите да се увеличат. Вие контролирате успеха си.

Препоръки

  1. Създайте статистически графики за всички възможни дейности, които могат да увеличат доходите ви.
  2. Намерете статистиката или статистиките, които рано или късно увеличават доходите ви.
  3. Избутайте тези статистически данни на нови нива и ще управлявате приходите си.

Разбери как да увеличиш резултатите си с тези формули ТУК

Пробвайте!

Етикети:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.