Какво значи да загубиш самоуважението си?

27 февруари 2019   •   няма коментари   
Какво значи да загубиш самоуважението си?

Когато бяхме деца, светът беше прекрасен

Какво стана след това? Защо светът не е толкова прекрасен когато сме на двадест или тридесет, или петдесет?

В една от моите статии обясних, кога хората се сриват и това е свързано с момента, в който те губят доверие в себе си. Сега открих повече информация за това какво означава да загубиш самоуважение и бих искала да ви дам повече светлина по този въпрос. Вярвам, че самоуважението и доверието са свързани с нашето щастие и благополучие.

Всички сме били много добри усмихнати деца, но в един момент някои от нас са се превърнали в престъпници. Какво се е променило? Може би сме загубили илюзията за себе си? Човек е мъртъв, когато последната от мечтите му е мъртва.

Това открих по темата в книгата Philadelphia Doctorate Course на L. Ron Hubbard.

Как да проверите нивото на доверието към себе си?

„Погледнете скитниците. Ще откриете, че вече нямат никаква мечта да имат нещо. Няма нищо, което може да бъде освен скитник.

Например, ако вземем престъпник, ще разберем, че той е загубил самоуважението си. Ако го попитате какво е неговото самоуважение, той казва Един ден открих, че не мога да се доверя на себе си. Как открихте това? Ударих майка си. Или Разбрах, че съм предал другар. Направих нещо. Затова вече не си струвам нищо.

Всъщност, той казва, Открих, че е имало лошо преживяване, за което съм бил причина и от тогава нататък не мога да бъда нещо, защото няма да си позволя да съм нещо. И ето ти престъпник.

Всичко, което трябва да направите, е да възстановите вярата на човека в себе си. И какво е това, което вярва в себе си? Това е била способността да се облече с приемлива илюзия, илюзия, която другите хора биха приели.“

Автор: Невена Топалова

Следвайте ни във Facebook

Етикети:,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.