Какво да направим, когато сме недоволни в любовта?

14 февруари 2019   •   няма коментари   
Какво да направим, когато сме недоволни в любовта?

По повод 14-ти февруари се замислих за любовта. Явно през останалото време много не разсъждавам над тази тема. Сетих се за моментите, в които с половинката ми се обвиняваме един друг различни неща и мрънкаме. С една дума недоволни сме. Например ти не ми обръщаш внимание, ти не полагаш грижи за бита, не си отговорен, не ми помагаш, нямаш време за мен и т.н. може би са ви познати. Та на тази дата се сетих за една сентенция „Where focus goes, energy flows“ или..

Накъдето е насочено вниманието, там имa бликване, прилив на енергия

Как забравяме за тази малка, но съществена подробност вниманието? Бързаме да се оплачем от другия, да покажем негодувание. И стигаме до ти не ми обръщаш внимание, казва единия. А къде е неговата отговорност за това? Може би именно обвинителят не е насочил вниманието си към партньора, а вместо това го е насочил в хобито си, плейстейшъна, бирите с колеги. Обаче това не му пречи да има очаквания без дори да се замисли къде е неговата отговорност в тази ситуация. Къде е фокуса му? Щом сте недоволни, явно този фокус не е върху връзката, иначе щеше да бликне енергия в нея.

Възродете вашата връзка

Аз лично хванах себе си в подобен капан. След един час негодуване и сръдня, показваща колко много недоволство съм насъбрала към половинката, ми светна лампичката. Ами да! Аз бях оставила цялата отговорност за прекарването на общото ни време заедно, на другия. Бях оставила цялата отговорност за добре прекарано време по отделно пак на другия. Чаках някой да ме направи щастлива. Оказа се невъзможно. Това е единствено и само моя отговорност. Естествено, след като видях нещата много ясно, взех решение да поема контрола за себе си, да стана извора на прекрасните моменти за себе си. Започнах да насочвам вниманието си към това да планирам деня си, срещите с приятели.

Спрях да очаквам и да изисквам

И да, определено се чувствам по-добре.

За хората, които без да се усещат, дават повече внимание на забавния колега вместо на мъжа си, да не се учудят, когато връзката им остане в застой и се появи празнота. Точно тогава те стават недоволни. Истината е, че те първи са предали отговорността за това как се чувстват във връзката си. Те първи са отместили фокуса си от нея. Те първи са отказали да отделят внимание, за да не стигат до тази празнота. И заради всички тези неща, те първи започват да негодуват.

Автор: Невена Топалова

Етикети:, , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.