Как да се справим със страха? Лесно и ефективно

2 януари 2019   •   няма коментари   
Как да се справим със страха? Лесно и ефективно

Още една година измина и продължаваме да вървим посъщия път, но дали сме същите?

След всяка загуба, след всяка болка ставаме по-страхливи. Страхът може да бъде и градивен, той всъщност е голям фактор за еволюцията. Но може да бъде и голяма спирачка. За съжаление доста от нас не го използват за трамплин, а обратното. Затворили сме се в черупката си и ние е страх да излезнем от нея. Любовта ни кара да погазваме граници, да преминаваме през препятствия, да прелитаме разстояния, да правим безброй глупости и да бъдем смели. Пребройте колко пъти в живота или в деня ви движещата сила е любов и колко страх. Не се чувствайте зле! Страхът преобладава при повечето от нас.

Всяка загуба и болка е една малка смърт и точно тези две неща предизвикват страха

Той пък от своя страна ни убива по мъничко всеки път, когато го срещнем и го приютим в себе си. Този, малък или голям негодник, много често е виновен за болестите ни, за настроението ни, за неуспеха ни и затова че живеем всяка година, като предишната и така до края.

Ефективни и практични – развивайте себе си!

Не мога да ви обещая, че този мой начин да избягам от него ще ви направи безстрашни, ако го приложите. Но пък мога да ви обещая, че ще ви прави всеки път една идея по-смели, ще промени нагласата ви и ще ви донесе положителни изненади. Не на последно място – ще ви направи по-силни.

Ето го и начина! Когато усетите, че се страхувате, си задайте си следните въпрос: Какво ще се случи, ако действам, така сякаш този страх го няма? Какво бих направил/а, ако не се страхувах?

Обикновено преди да предприема действие или бездействие продиктувано от страх, си задавам тези въпроси и в много от случаите променям първоначалното си решение, подшушнато от страха.

Запомнете този метод и го упражнявайте всеки ден, докато не стане рутина. Ще се радвам да ми пишете какви са били резултатите ви.

Пожелавам безстрашна година!

Автор: Невена Топалова

Последвайте ни във Facebook

 

Етикети:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.