Приходите се сриват? Коя е възможната причина?

6 февруари 2019   •   няма коментари   
Приходите се сриват? Коя е възможната причина?

Една от причините приходите на една организация да се сринат

Известно ли ви е това равенсто Контрол = Приходи ?

Когато в една организация има хора, които не могат да контролират хора, приходите се сриват или изчезват.

Това се получава заради състоянието на самодетерминизма*, в което се намира днес обществото. С нарастващото популяризиране на политическите и икономически средства за контрол този самодетерминизъм вече е стигнал до ниво на реакция… За това и ПОЗНАНИЕ трябва да придружава контрола.“ (Свободен превод на откъс от статията „Care for the person in front of you“, Hard sell pack, LRH).

*Самодетерминизъм – състояние, в което индивидът има силата да направи собствен избор да бъде или да не бъде контролиран от средата си. В това състояние индивидът има самочувствие и увереност в способностите и уменията си.

Една от причините служителите да не са самодетерминирани, можете да чуете в това видео

Под ниво на реакция се има предвид извършването на действие под влияние. А именно когато не използваме чиста логика, а действаме на принципа на Нютоновия закон действие – противодействие. Например когато клиентът ти каже, че продукта, който му предлагаш е по-скъп в сравнение с други подобни продукти на пазара и ти се съгласиш, за да го умилостивиш, без да провериш дали е прав. Много често дори търговците в тези случаи веднага „си свалят гащите“. Т.е. те реагират, вместо да поемат контрола над сделката, те биват контролирани и повлияни от клиента. В този случай не може да се говори за личен избор, а по-скоро за реакция.

Как да се подобри способността за контрол е само част от познанието, което Вашите търговци могат да получат в първия модул от мастър академията.

В него ще говорим за трите основни елемента на ефективните продажби: повишаване на индивидуалното убеждение; справяне с различните емоции на клиента и техники за водене на продажбата – от първия контакт до затваряне на сделката.

Крайният резултат след обучението за търговеца: повишено ниво на самодетерминизъм.  Крайният резултат за фирмата: повече приходи 🙂

Етикети:,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.