Основната Причина За Лоша Комуникация

21 март 2018   •   няма коментари   
Основната Причина За Лоша Комуникация

Много хора се опитват да използват различни техники и стратегии в общуването си, като забравят за основната причина за лоша комуникация.

Марк Де Турк обясни всички причини за лоша комуникация и решенията на тази тема на семинара си за ефективна комуникация. Основната причина, която много хора забравят, е слушането. Грешката на много от нас е, че прекъсваме нашия събеседник, реагираме и мислим какво да отговорим, докато той ни говори. Това води до лоша комуникация, недоразумение, стрес и недоволство. Неправилното разбиране може да доведе до грешки. Тези последици засягат много мениджъри и търговци.

Какво всъщност е слушането? Отговорът на Марк е следният: Който и да е пред теб, каквото и да казва, ти да дадеш на човека правото да каже нещо и да направиш точно копие на това, което ти казва. Да попиеш информацията, като гъба и да я разбереш. Когато събеседника ви спред да говори, тогава вие му представяте своята гледна точка. Слушате без да реагирате, без да мислите и прекъсвате. Всеки има право да има гледна точка и право да говори.

Научете 9-те тайни на комуникацията

Ето краткия видеоклип с Марк Де Турк за лошата комуникация

Следвайте ни във Facebook FREEBOSS

Автор: Невена Топалова

Етикети:, , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.