Пътят към Успеха минава по Бързата Лента

23 май 2013   •   2 comments   
Пътят към Успеха минава по Бързата Лента

Вие постигате успех заради качеството на своята работа, количеството работа, което можете да свършите, но има и още един фактор. С каква скорост можете да се движите?

„ЕДИНСТВЕНО БЪРЗИНАТА НА ПОТОКА ОТ ЧАСТИЦИ ОПРЕДЕЛЯ СИЛАТА”-  Л. Рон Хъбърд

Силата и прогреса на нашето общество са основани върху скоростта. Когато вашият поток от частици (информация, услуги, продукти и т.н.) е бавен, то останалата част от света ще ви изпревари.

Можете ли да си представите, че работите без компютър, телефон, факс или интернет? Можете ли да си представите, че пътувате без кола или самолет? Представете си, че живеете в свят, в който телеграфа и железопътната линия са огромни подобрения.

Скоростта на потока от частици определя силата на всеки бизнес. Колкото по-бързи са неговите частици (услуги, продажби, плащания, доставки и т.н.) толкова повече той ще просперира. Ускорете успеха си!

Например, искате да си купите килим за вкъщи. Има две фирми, които предлагат точно този килим, който вие искате. Едната фирма ви казва: „Можем да ви го доставим до шест седмици” а другата ви казва „Можем да го доставим още утре.” Коя фирма ще изберете? Ако цената и качеството са сравнително еднакви фирмата, която може да достави продукта най-бързо винаги накрая ще спечели. В много случаи скоростта дори е по-важна от качеството или цената.

Например, пресните узрели домати от Гърция през февруари може да са скъпи, но се изкупуват бързо. Ако нямаха бърза доставка нямаше да стават за ядене.

Представете си бързо обслужване във всички сфери.

Обаждате се и казвате „Здравейте, обаждам се понеже микровълновата ми печка изгоря, можете ли да изпратите някой да я поправи?” И от фирмата за микровълнови печки ви отговарят „До десет минутки ОК ли е?”

Обаждате се на зъболекаря си и питате „Кога мога да си запиша час?” И сестрата ви отговаря „Днес в 1:00 часа дали ще е удобно?”

Или се обаждате на търговец на коли и казвате „Искам да си купя тъмно-син Мерцедес 450SL с пълен резервоар и бели кожени седалки.” Търговецът ви отговаря „Имаме го наличен. Можете да го вземете веднага или да ви го доставим до час.”

Хора със собствен бизнес, на които им трябва много време, за да вземат решение, скоро започват да губят пари. Мениджъри, които умеят да видят проблемите и да ги оправят в кратък срок са ценни кадри и трудни за намиране. Служители, които се движат със скоростта на светкавица, скоро биват повишавани.

Компании, които бързо могат да променят посоката си, са много успешни. Например веригите книжарници не продаваха по интернет преди Amazon.com да имплементират системата си на пазара и да го завземат. Тези вериги книжарници изгубиха милиони, защото им отне прекалено дълго време да реагират.

Личен Успех

Колко бързо можете да движите частиците (комуникация, проекти, услуги и т.н.) в своя живот или работа? Колко точно сте бърз? Когато чакате, бягате или се оправдавате, вие убивате скоростта си. Забавяте успеха си. Когато отговаряте бързо, действате без забавяне и приключвате задачите си по-бързо от всеки друг, имате сила.

Например, след като завършват училище, Иван и Елена искат да станат учители.

Иван си мисли „Имам толкова много време пред себе си. Искам преди университета да си взема една година почивка и да разгледам Европа с колело.” Елена си казва „Нямам търпение да започна да преподавам. Ще ходя на уроци лятото и ще си взема дипломата след три, вместо след четири години.” Кой според вас след години ще стане директор на училището, в което другия ще работи като обикновен учител?

Единствения път към успеха е по бързата лента.

10 начина за да ускорите своя успех

1. Поемайте нови проекти възможно най-бързо.

2. Действайте бързо, когато ви се отвори възможност. Ако виждате това, което искате, скочете върху него преди да загубите този шанс.

3. Подтикнете се сами да вървите по-бързо, да говорите по-бързо, да четете по-бързо и да се движите по-бързо.

4. поддържайте скоростта си с добри навици: достатъчно сън, добра храна, чести упражнения и т.н.

5. Намалете или премахнете хората или нещата, които намалят вашата скорост или ви спират.

6. Когато си помислите, че нещо не може да бъде направено бързо, се запитайте „Защо не?”

7. Не спирайте да търсите по-бързи методи за постигането на даден резултат.

8. Изпращайте и отговаряйте на комуникация с възможно най-малко забавяне.

9. Задайте си кратки крайни срокове за завършване на дадени задачи и ги спазете.

10. Предизвикайте себе си като поемете много повече работа от обикновено и я свършете за много по-малко време.

УСПЕХ!

Свободен превод от Англиийски език на оригиналната статия на колегите от  www.tipsforsuccess.org
Copyright © 2013 TipsForSuccess.org. All rights reserved. Grateful acknowledgment is made to L. Ron Hubbard Library for permission to reproduce selections from the copyrighted works of L. Ron Hubbard.

Следвайте ни във Facebook

Етикети:,

2 comments

  1. posted on авг. 18, 2014 at 1:45 PM

    Статията ви е много интересна и се радвам че попаднах на нея.Понякога за да имаш и да достигнеш нужният успех трябва да изпревариш всички на лентата, само така ще покажеш че си по бърз от тях и че предлагаш нещо ново и по добро като качество.Давате страхотни съвета,които съм сигурна, че ако всеки един от нас изпълнява, то проблем няма да има нито един.Когато си включил на бързи обороти не бива да си позволяваш да изоставаш а да даваш максимално от себе си.

  2. posted on апр. 28, 2015 at 11:07 AM

    Статията ви е доста заинтригуваща.Всеки един от нас иска да печели достатъчно пари, за да може да се чувства сигурен и да издържа своето семейство. За жалост в повечето случаи това трудно става, освен ако не си ти самият шеф на бизнес, който искаш да развиваш и знаеш как.Това е трудна задача и изисква известна доза смелост, за да рискуваш.Тук ни пишете доста интересни и важни факти и се надявам статията да има продължение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.