Три Стъпки да Постигнете Всичко, Което Искате- Част 3

22 ноември 2012   •   няма коментари   
Три Стъпки да Постигнете Всичко, Което Искате- Част 3

Да организирате
Както разгледахме в първите две части, за да успеете трябва да НАРЕЧЕТЕ и да ИСКАТЕ който и да е продукт или резултат, който се опитвате да достигнете. Третият компонент е да се ОРГАНИЗИРАТЕ, ЗА ДА ПОЛУЧИТЕ СВОЯ ПРОДУКТ.

„Целта на една организация е да превърне ПЛАНИРАНЕТО В РЕАЛНОСТ.” – Л.Рон Хъбард

Добре организираните действия улесняват служителите да следват установени процедури. Например ресторантите Макдоналдс могат да тренират ученик в гимназия да работи на каса, да взима поръчки и да обслужва добре клиентите само с няколко дни обучение. Всички в Макдоналдс го правят по един и същ ефективен начин, от София, през Скопие, до Берлин.

Успешните хора също са добре организирани. Те постигат най-висока продуктивност с възможно най-малко усилия и отделено време. Поддържат ред и чистота на работното си място. Техните принадлежности са запазени в добра и работеща подредба и са лесни за намиране. Те пристигат навреме, ефективни и може да им се има доверие.

Организираните хора стоят върху рутинните действия, необходими за успешен живот

Техните коли вървят добре, техните бюра са чисти и гардеробите са им подредени. Те си поставят цели, изработват постижими планове, преценяват своите приоритети. Понеже са организирани и готови да произвеждат те успяват да постигнат повече, от колкото хора, които са дезорганизирани.

Вие също трябва да бъдете организирани, за да постигнете мечтите си.

Шест Ключови Съставки

Л.Рон Хъбард изброява шест жизненоважни стъпки за добра организация:

Наблюдение

Планиране

Комуникация

Надзор

Продукция

Потребители

Прочетете Част 1 и  Част 2

1. Наблюдение

Преди да започнете, огледайте се. Вижте какво трябва да се направи. Представете си един добре организиран живот или операция.

Когато организирате своя бизнес, работа, служители или дом, вижте настоящата сцена. Не предполагайте нищо. Не слушайте никой. Наблюдавайте за себе си за да можете по-акуратно да направите следващите стъпки.

2. Планиране

Избройте всички стъпки, които трябва да направите, за да достигнете до крайния резултат. Раздробете големите проекти на малки задачи. Бъдете сигурен, че всяка задача е постижима, а не се основава на фантазия.

3. Комуникация

Говорете с тези, които ще бъдат част от вашия план. Уверете се, че ще ви помогнат, ще работят с вас или ще вършат работа.

4. Надзор

Всеки е супервайзър, дори и сам на себе си. Някой трябва да накара нещата да се движат. Ако никой не надзирава дейността, тя може да умре от липса на внимание.

5. Продукция

До този момент всичко е мислене и говорене. Сега можете да предприемете действие. Понеже правилно сте организирали дейността ще успеете да свършите повече неща за по-малък интервал от време. Стъпките на планиране сега се отблагодаряват.

Освен себе си можете да включите и други хора в задачата. Фокусирайте се върху изпълнението. Направете всичко необходимо, за да направите плана действителност.

6. Потребители

Убедете се, че хората, който ще получат вашия продукт или услуга, ще останат доволни. Ако те получат това, което искат или от което се нуждаят, вие сте успели.

Например нова софтуерна програма, която е невероятно мощна, е успешна само ако някой може да я използва. Ако е прекалено сложна няма да ви доведе до мечтите ви, поне докато не я доближите до нуждите на потребителите.

Ако сте служител вашият потребител може да бъде вашият шеф, вашите клиенти или колеги. Обичат ли вашия продукт или услуга? Надминават ли те техните очаквания? Ако е така, то вие сте организирали вашият максимален успех.

Резюме

НАРЕЧЕТЕ своя продукт. Бъдете специфичен в това какво точно искате да произведете или постигнете.

ИСКАЙТЕ своя продукт. Повишете желанието си и страстта си до възможно най-високо ниво.

ОРГАНИЗИРАЙТЕ себе си и дейността си. Използвайте шестте съставки, за да можете бързо и ефективно да постигнете целите си.

Когато тези три фактора са налице ще изпълнявате по-добре задълженията си, ще постигате повече и ще превърнете мечтите си в реалност.

Вие печелите!

А ако искате да разберете как да водите бизнеса си към разрастване и в същото време да сте по-спокойни и да имате повече свободно време, вижте 21 тайни за стратегически организационни умения

Свободен превод от Англиийски език на оригиналната статия на колегите от  www.tipsforsuccess.org

Copyright © 2013 TipsForSuccess.org. All rights reserved. Grateful acknowledgment is made to L. Ron Hubbard Library for permission to reproduce selections from the copyrighted works of L. Ron Hubbard.

Следвайте ни във Facebook

Етикети:, , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.