Три Стъпки да Постигнете Всичко, Което Искате- Част 1

22 ноември 2012   •   няма коментари   
Три Стъпки да Постигнете Всичко, Което Искате- Част 1

Можете да постигнете всичко, което поискате, ако направите три неща: „НАРИЧАМ” или опишете точно какво искате да създадете, постигнете или направите, „ИСКАМ” или резултата или продукта, „ОРГАНИЗИРАМ, ЗА ДА ПОЛУЧА” този резултат или продукт.

Тази първа част от статията разглежда въпроса с НАРИЧАМ. В следващите части ще покрием ИСКАМ и ОРГАНИЗИРАМ

„Ако няма налична продуктивност, способността да можеш да наречеш продукта най-вероятно липсва” – Л. Рон Хъбард

Давид, много успешен собственик на бизнес, не успява да си намери съпруга. Заради положението си, състоянието си, харизматичността и социалните си връзки много жени са привлечени от него. И въпреки това, след цяла година срещи, Давид все още не е открил новата си партньорка. „Не мога да реша с кого искам да бъда и това ме побърква!”

За това той се научава да „Нарича” дамата, която търси. Той писмено описва всяка характеристика, която иска съпругата му да притежава. След няколко минути той вече е развълнуван от този списък, който е съставил. „…. добро чувство за хумор, обича да се забавлява, иска голямо семейство, оставя ме да ям чипс в леглото….” Той споделя: „Веднага след като я срещна ще се оженим!”

Прочетете Част 2 и Част 3

След четири седмици той среща своята партньорка. Веднага я разпознава, защото е описал точно какво търси в нея. Те са женени от 24 години и имат четири деца.

Любов, емоции и връзки

Бъдете Конкретни

Колкото по-конкретни сте, когато описвате продукта, толкова е по-голяма вероятността да получите това, което искате и от което имате нужда.

Например, ако шеф каже на някой служител „Захващай се на работа” ще видите много действие, но може да не видите продукт. Същият този служител ще постигне далеч повече, когато шефът му каже „Днес архивирай тази купчина с документи и направи 40 обаждания.”

Родители, които описват продуктите на децата си имат по-щастливи и по-продуктивни деца. Например, „Разчисти тази бъркотия” не е толкова ефективно, колкото „Вдигни всички играчки от земята и ги сложи в коша за играчки веднага.”

Ако се насилвате да успеете, без да конкретно да наречете точно какво искате да постигнете, вие хабите време и енергия.

Например си казвате „Трябва да изкарам някакви пари много бързо!” И започвате да скачате от една задача в друга и не постигате нищо.

Ако обаче кажете „Имам нужда от 5000 лева до края на месеца. Това означава, че трябва да направя следното:……” И тогава наречете необходимите продукти или цели, които е необходимо да постигнете. И като резултат вашите шансове наистина да получите 5000 лева са значително по-високи.

Как да наречете това, което искате

Да наречете вашите продукти, задачи или цели е една голяма и важна крачка, която трябва да предприемете, за да увеличите приходите си, да се издигнете до върха на вашата професия, да намерите идеалното място за живеене, да изплатите дълговете си, да си намерите страхотна работа, да назначите добри служители, да започнете успешен бизнес и така нататък.

Как да станеш СВОБОДЕН ШЕФ?

Да наречете вашия продукт ви дава възможността да се фокусирате върху конкретните действия, които трябва да предприемете, да постигнете, да създадете или да позиционирате. Можете да наречете продуктите си за часа, деня, седмицата, месеца, годината, десетилетието или за целия си живот. Тези стъпки могат да ви помогнат.

1. Помислете за нещо от което имате нужда или искате.

2. Опишете този продукт, резултат или цел колкото е възможно по-подробно. Направете списък с детайлите.

3. Включете и конкретна дата, кога искате да бъде постигнато и след това започвайте.

4. Докато работите, за да постигнете това, от което имате нужда или искате, преглеждайте списъка редовно.

5. Непрекъснато преработвайте и актуализирайте описанието, когато се сетите за нови качества или откриете какво наистина искате или не искате.

6. Ако откриете, че този продукт или цел са нереалистични, преработете описанието, за да съвпадне с реалността.

7. Бъдете постоянни и упорити докато не го получите.

Последвайте ни във Facebook

Свободен превод от Англиийски език на оригиналната статия на колегите от  www.tipsforsuccess.org

Copyright © 2013 TipsForSuccess.org. All rights reserved. Grateful acknowledgment is made to L. Ron Hubbard Library for permission to reproduce selections from the copyrighted works of L. Ron Hubbard.

Етикети:,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.