Какви качества трябва да притежава един лидер?

11 август 2020   •   няма коментари   

Какви качества трябва да притежава един ръководител, за да може да стигне заветния момент да стане свободен шеф?

1. Трябва да може да създава игра за екипа си (да определят целите, да слагат бариерите И да дават свобода).

2. Трябва да може да защитава екипа си от „саботьори“ – т.е трябва да знаете как да различавате тези хора, които пред Вас изглеждат много мили, но зад гърба Ви активно саботират дейността.

3. Трябва да можете да раздавате и делегирате задачите по начин, по който хората да не се ориентират единствено към това да „свършат работата“, а към постигането на резултата.

4. Трябва да знаете какво наистина е мотивацията, за да помогнете на хората си да бъдат самомотивирани. Понеже знаете ли, че Вие лично не можете да мотивирате никой друг, освен себе си?

Най-голямата болест на мениджъра?

5. Трябва да имате обективен инструмент за оценка на хората си и оценка на техния труд, за да има справедливост на работното място.

6. Трябва да познавате хората си – истинския човек, а не маската, която повечето носят на работното си място, за да знаете как да не се афектирате от различните им емоции, на кого можете да имате доверие и на кого не

7. Трябва да можете да помагате на хората в екипа си да растат като поемат повече отговорност за работата си и да неидват при Вас за всеки проблем.

Ако искате да подобрите някоя от тези точки можете да видите допълнителна информация за семинара на който даваме прости и практични инструменти за тях.

Автор: Дарина Малеева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.