Когато нещата зациклят

31 януари 2018   •   няма коментари   
Когато нещата зациклят

Стъпка, която да превърнете в навик

Искам да споделя една стратегия, която научих от лектора Марк Де Турк, за по-богат живот. Сетих се за нея, защото мина месец от настъпването на новата година и се замислих имам ли дела от миналата година, които „висят“. Преди три години чух този инструмент за по-богат живот и си казах „проста и лесна работа“, но така и не приложих наученото до един момент. Моментът, в който някакви неприятности се случваха ден след ден, като: закъсняло плащане, което очаквах; клиент, изчезнал на друга планета и ни звук, ни стон от него; липса на разрешение за важни, в личен план, въпроси. Всичко, което исках беше „замръзнало“ по някакъв начин и не изглеждаше да има намерение да се случи.

Уебинар! Модул 0″ Основите на оцеляването за мениджъри“

22-март

Продължителност: два часа и половина, от 17:30 до 20:00 часа

Тогава Марк ми каза „Имаш ли НЕзавършени цикли?“. Разбрах, че не само имах такива, които бях класифицирала в съзнанието си като „нищо важно“, което да не може да чака още 5 години, но и неизпълнени от мен обещания. Така продължавах в настоящия момент, мечтаейки за бъдещо благопучие, докато мъкнех раница пълна с минали, половинчати, незапочнати и недовършени цикли. Всичко това фиксира единиците ни внимание в минало време, прави ни по-мудни, намалява настроението и енергията ни. Тези незавършени цикли, недадени отговори и незададени въпроси забавяха бъдещето, което исках. 

На тази планета нещата се случват по законите на Нютон – „Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие“. Тогава разбрах последствията дори и от най-малкото бездействие, като това да си подредя гардероба.

От тогава винаги нося тефтер, в който записвам незавършените цикли и датата до която трябва да бъдат завършени. Стремя се да нямам такива от предходната година. За много хора проследяването в тефтера също е усилие, така че ако не желаете да забравите – сложете си напомняне на телефона с дата за действие.

Хората, които имат изобилие и упех в живота си, не дължат нищо на никого, изпълняват обещанията си, дават отговори и завършват всичко.

Етикети:, , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.