Какво може да унищожи един екип?

11 май 2021   •   няма коментари   
Какво може да унищожи един екип?

Днес искам да ти разкрия, коя е причината един екип да бъде унищожен. Разбира се, причините могат да бъдат много. Все пак всеки мениджър има различен стил и не всеки знае или пък е уверен относно добрите практики на управление и пробва различни неща, които допълнително увеличават несигурността му. Но да не се отплесвам.

Конкретният виновник, който искам да посоча днес е СЛУХОВЕ. Да, слуховете могат да убият един екип изключително бързо. Сигурно си мислиш „Да, много ясно, това всеки го знае“ и си много прав! За съжаление, въпреки че всеки е наясно, малко са мениджърите, които се осмеляват да направят нещо по въпроса.

Проблема е ясен, какво е решението?

Решението е да направиш така, че всеки член на екипа да знае, че СЛУХОВЕТЕ са основният виновник. Да им бъде казано, че всеки трябва да се намеси и да спре слуха, когато чуе, види или чете такъв. Но ти си мениджърът, така че примера идва от теб. Когато видиш някой да говори за друг зад гърба му, трябва да кажеш спри с тези клюки, говори с факти. Или „нека да отидем при човека за когото говориш и да повториш това, което каза“. Това са единствените решения, всичко друго  ще помогне на слуха да унищожи екипа. Не прави компромис с това. 

Автор: Невена Топалова, Източник : Бизнес Консултанта Марк Де Турк.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.