Как Загубих Работата Си?

9 февруари 2021   •   няма коментари   
Как Загубих Работата Си?

Искам да споделям с вас как загубих работата си. Целта е да се предпазите от подобен неприятен опит, като служител, собственик на бизнес или мениджър на екип.

Няма да изпадам в подробности относно моята история, но ще ти споделя, че ми се искаше да знам причината за провала си много по-рано. Позитивното е, че ако не бях минала през това, нямаше да имам възможността да ти бъда полезна с тази информация. 

Тъй като не знаех формулите за успех, прехвърлях отговорността за провала си на другите, което по никакъв начин не ми помогна, а само доведе до огорчение. Докато един не попаднах на Марк Де Турк и известните му формули и състояния за успех

Ето какво се случи! 6 години работех в прекрасен отдел с добра екипна работа и разбирателство, след което ми предложиха повишение и преместване в друг отдел. С удоволствие и ентусиазъм приех предизвикателството. Тогава започнах да правя грешка след грешка. Но не знаех, че предприетите от мен действия, бяха причината да ме освободят от работа.  Докато не научих формулата за хора започващи нова длъжност, в нов отдел, нов бизнес, нова връзка или така нареченото състояние на несъществуване. За съжаление, когато я чух беше вече късно, защото бяха минали 7 месеца след като загубих работата си. 

Научи най-важният навик на успешния мениджър

Грешките, които направих бяха следните:
 – опитах се да променя системата на работа в отдела с цел оптимизация, ефективност и коректна складова наличност;
 – използвах добрите практики относно екипната работа в прекрасния ми предишен отдел, но се оказа, че новия отдел има съвсем различни правила и сплотеността не беше едно от тях. Просто така работеха нещата.

След като ми казаха сбогом, разбрах от 6-те формули за успех и разрастване, че съм била в състояние на несъществуване, когато съм започнала работа в новия отдел. А това състояние предполага използването на формула, която гласи:
1. Открий комуникационните линии – кой с кого комуникира и за какво.
2. Направи себе си познат.
3. Разбери какво се иска и търси от теб.
4. Произведи, направи, достави това, което се иска от теб.

Най-голямата болест на мениджъра

Никъде в тази формула не пише променяй установения ред. Именно това е най-голямата грешка, която можеш да направиш, когато започваш нещо ново. Ако си изпълнил правилно формулата ще стигнеш до по-високото състояние, което се нарича опасност. Там формулата е различна и ако следваш всички формули ще стигнеш до състояние на сила. Но ако правиш грешки от незнание, като мен, може би дори няма да бъдеш в несъществуване. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.