От Какво Зависи Прогреса в Бизнеса?

3 май 2018   •   няма коментари   
От Какво Зависи Прогреса в Бизнеса?

Всяка фирма е вид организация и нейният прогрес е пряко свързан с един определен ресурс

Организация е „определен брой хора или групи, които имат специфични отговорности и които са заедно за изпълнението на дадени цели или работа. Те вървят заедно в някаква посока, с която повечето от тях са съгласни, което ще доведе до степен на прогрес, в която съгласието и формата им ще бъдат запазени и то до такава степен, която ще усъвършенства формата й, за да може да посрещне заплахите за съществуването си и да оцелее“. Това определение се използва в Мениджмънт Системата на Хъбард.

Нека обърнем внимание на думите „повечето от тях са съгласни“. Това значи, че вашият бизнес ще има прогрес, ако повечето от служителите са съгласни с посоката, която сте задали. За цели и посока по-подробно ще говорим и дадем съвети в предстоящите статии. В тази статия ще наблегнем на служителите.

Има 4 вида служители и ако не можете да различите вашите от кой вид са, рискувате не само прогреса, но и оцеляването на фирмата ви. Особено ако по-голяма част от тях са срещу желаната посока и ако някои от мениджърите ви е от типа, който дърпа каруцата назад. Особено ако тези хора ръководят екип, шансът по-голяма част от служителите ви да върви срещу прогреса на фирмата е голям. Неприятната новина е, че понякога „вълкът е облечен в овча кожа“ и на някои мениджъри им е трудно да разпознаят човека, който ги дърпа назад. Когато можете да различите 4-те типа служители, ще знаете в кого да инвестирате, и как и на кого да помогнете, за да постига резултатите, които желаете.

В това видео ще различите 4-те типа служители. Надяваме се видеото да ви помогне да ги определите.

Ако не сте сигурни в преценката си, можете да проверите, като поръчате тестове за служителите си.

автор: Невена Топалова

Следвайте  ни във Facebook

Етикети:, , , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.