Имах проблем да кажа това на екипа си, докато не намерих това видео

26 ноември 2020   •   няма коментари   
Имах проблем да кажа това на екипа си, докато не намерих това видео

Много мениджъри се притесняват да кажат директно на служителите си, какво искат да получават, като комуникация, за да не пилеят време, което и без това нямат. Сигурно ти се е случвало някой от екипа постоянно да идва при теб и да иска какви ли не отговори на какви ли не проблеми, които принципно той сам трябва да реши. Наел си човек, за да свърши част от твоята работа, а не за да добавя още проблеми, които ти трябва да отмяташ.

Има само 4 неща, които всеки мениджър НЕ иска да получава от екипа си:


1) Някой да изисква решение на проблем, който се предполага, че трябва да бъде решен от хората, назначени за това. Шефе, какво да правя тук, кажи как да се справя с това, може ли да решиш този проблем, има такъв проблем, какво е решението и т.н. Ако искаш да превърнеш хората си в тотални роботи и себе си в още по-зает и натоварен човек, който няма време да осигури успеха на фирмата си, то просто давай решения на всеки човек.

3) Данни – или просто бръщолевене, данни с които не можеш да свършиш никаква работа, нещо което няма връзка с твоята и целта на фирмата. Това не е информация.

2) Изопачена истина– това може да включва слухове, клюки, лъжа, негативни мнения. Това отнема от 66% от времето, вниманието и енергията на хората. Всяка погрешна информация подадена на мениджъра, дърпа екипа и успеха на фирмата надолу.

3) „Връщане на топката“ – Казваш „Този месец искам да се свърши това“ и човекът, който трябва да го свърши казва ЗАЩО?; Ами..; НЕ.

Да, не е лесно да си мениджър. Но има основни правила, които ще направят живота ти, като мениджър, по-лесен. 

Ако ти не цениш времето си, защо трябва някой друг да го е грижа за това.

Как да обясниш какво искаш да получаваш в комуникацията си с тях, без да бъдеш груб, но в същото време да си достатъчно ясен.

Бизнес консултантът Марк Де Турк обяснява в това пет минутно видео какво иска един мениджър да получава, като комуникация, от служителите си.

Безплатен тест, с който да подобриш живота си

Той също така дава примери за това, което мениджърът не иска да получава. Ще намерите решение какво да правите, за да не губите време и енергия.

Това, което трябва да направиш е просто да пуснеш видеото на служителите си. Можеш дори да го включиш в тяхната обучаваща програма, още при постъпването им.

Видеото е на английски език.

Знаеш ли, коя е най-голямата грешка на мениджъра към неговия екип?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.