Двете Причини Поради Които Проблемите Остават Неразрешени

28 януари 2021   •   няма коментари   
Двете Причини Поради Които Проблемите Остават Неразрешени

Основната цел на човешкия ум, е поставянето и разрешаването на наблюдаваните проблеми свързани с оцеляването, в която и да е сфера от живота.

Проблемът е разрешен, когато бъде отговорено с „Да“ или „Не“. На проблем като „Трябва ли да тръгвам?“ трябва да бъде отговорено с „Да“ или „Не“, за да може умът да го приеме за решение. Ако се продължи с „Може би“, проблемът остава повдигнат и оказва влияние на следващите решения.

Безплатни Видео Обучения И Ресурси

Както бизнес консултантът Марк Де Турк казва в обученията си – „може би“ е най-големият враг на всеки мениджър и търговец.

Познавали ли сте някога човек, който много трудно е успявал да взима решения. Ами, някъде в миналото на този човек е имало проблем, на който не е било отговорено с „Да“ или „Не“, а само с „Може би“.

Най-важния навик на успешния мениджър

Проблемите остават неразрешени по две причини. Първата е липсата на информация. Втората е предишен нерешен проблем по същата тема. Л. Рон Хъбард

Човек трябва да оценява информацията, за да разрешава проблеми. Когато някой прикове вниманието си към нещо опасно, той най-вероятно е преоценил информацията. Когато човек не може да съсредоточи вниманието си, причината е, че той не може да намери информация, която да оцени.

Източници: Обучение“ Свободен Шеф“ и книгата „Наръчник за предчисти“

Oще полезни статии тук ⬇️⬇️⬇️

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.